2106199378 Επικοινωνία

Ρολά με ζαμπόν και τυρί

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 10 κομμάτια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 230 γρ. γάλα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • 150-200 γρ. ζαμπόν, σε λεπτές φέτες
  • 150-200 γρ. γκούντα, σε φέτες
  • 5 κ.γλ. βούτυρο
  • 1 χτυπημένο αβγό

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πετσέτα κουζίνας
  • πλάστης
  • κεραμικό σκεύος Rockstar Anna ή άλλο κεραμικό σκεύος (Ø 28 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το γάλα, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αβγό και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 2.
  2. Προσθέστε το σκληρό αλεύρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώστε για
    1 λεπτό. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη στην άκρη να φουσκώσει για 20 λεπτά.

 Γέμιση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε το κεραμικό σκεύος Rockstar Anna με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 30 εκ. Χ 40 εκ.). Καλύψτε τη ζύμη με τις φέτες ζαμπόν και τις φέτες τυρί και αλείψτε με το βούτυρο. Σχηματίστε ένα ρολό τυλίγοντας από τη φαρδιά πλευρά. Κόψτε σε 8-9 κομμάτια και βάλτε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέσα στο κεραμικό σκεύος. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
  3. Ψήστε για 25 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε τα ρολά από το φούρνο και σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα.

 

Κλείστε παρουσίαση