2106199378 Επικοινωνία

Ρολά ομελέτας ή αλλιώς φριτάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά Μερίδες: 15 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. μοτσαρέλα, σε κυβάκια
  • 115 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
  • 140 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 225 γρ. μανιτάρια κρεμίνι, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες (5 χιλ.)
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες (5 χιλ.)
  • 115 γρ. σπανάκι, baby
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • σουρωτήρι με λεπτή σίτα
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Τσαλακώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό, στύψτε το υπερβολικό νερό, καλύψτε με αυτό το ταψί του φούρνου και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 8 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μοιράστε τις φέτες από τις πιπεριές στο ταψί πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  5. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σουρώστε το μίγμα μέσα από το σουρωτήρι με τη λεπτή σίτα σε μπολ και αφήστε στην άκρη. Απορρίψτε το υγρό. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
  6. Βάλτε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  7. Μοιράστε το σουρωμένο μίγμα από τα σοταρισμένα λαχανικά και λουκάνικου ομοιόμορφα πάνω στις τις φέτες κόκκινης και πράσινης πιπεριάς. Περιχύστε με το μίγμα αβγών και πασπαλίστε με την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα. Ψήστε για 35 λεπτά (180°C) μέχρι να χρυσίσει. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά. Ξεκινήστε από τη μακρόστενη πλευρά του ταψιού και τυλίξτε τη φριτάτα σαν ρολό κανέλας. Αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει εντελώς προτού την κόψετε σε 15 κομμάτια. Σερβίρετε τα ρολά ή φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Κλείστε παρουσίαση