2106199378 Επικοινωνία

Ρολάκια με κανέλα και τυρί κρέμα

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 16 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 16 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, ψίχα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • 115 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 155 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Ανοίξτε τις φέτες του ψωμιού με έναν πλάστη και αφήστε στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο και λιώστε 5 λεπτά/60°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  5. Βάλτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο και ανακατέψτε
    1 λεπτό/ταχύτητα 1–4, ανεβάζοντας την ταχύτητα σταδιακά.
  6. Αλείψτε τις ανοιγμένες φέτες ψωμιού με το μίγμα τυριού κρέμας και ζάχαρης. Τυλίξτε προσεκτικά σε σφιχτά ρολά και πιέστε απαλά τις άκρες με τα δάχτυλα σας για να κλείσουν. Βουτήξτε τα ρολά πρώτα μέσα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μίγμα ζάχαρης και κανέλας. Μεταφέρετε τα ρολάκια στο ταψί.
  7. Ψήστε για 15-20 λεπτά (175°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά και σερβίρετε τα ρολάκια όσο είναι ακόμα ζεστά.

 

Παραλλαγή

  • Προσθέστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή μίνι σταγόνες σοκολάτας στη γέμιση του τυριού κρέμας.

Κλείστε παρουσίαση