2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα με κριθαράκι, φέτα και ελιές

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών ή 1 κύβο ζωμού λαχανικών (δόση 0.5 )
  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια
  • 100 γρ. αγγούρι, σε κομμάτια
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό και την πάστα ζωμού λαχανικών στον κάδο και ζεστάνετε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  1. Προσθέστε το κριθαράκι και ρυθμίστε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σουρώστε το κριθαράκι στο καλαθάκι και μεταφέρετέ το σε μια σαλατιέρα.
  2. Βάλτε τις ελιές, την πιπεριά και το αγγούρι στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στη σαλατιέρα και προσθέστε και τη φέτα.
  3. Βάλτε το σκόρδο και το βασιλικό στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Περιχύστε με τη σάλτσα το κριθαράκι και τα λαχανικά, ανακατέψτε καλά και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε κρύα.
Κλείστε παρουσίαση