2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα με παντζάρι, αχλάδι και blue cheese

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. καρύδια
  • ½ πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 800 γρ. νερό
  • 800 γρ. παντζάρια, ωμά, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. φρέσκια βαλεριάνα
  • 100-200 γρ. blue cheese, σε κομμάτια
  • 1 αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το βούτυρο και τα καρύδια στον κάδο και σοτάρετε 8 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
  2. Βάλτε τη φλούδα του πορτοκαλιού στον κάδο και αλέστε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το μέλι και το μηλόξιδο και ζεστάνετε
    1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και κρατήστε το στην άκρη.
  4. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα τα παντζάρια και μαγειρέψτε στον ατμό 28 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε το στην άκρη για 20 λεπτά για να κρυώσουν τα παντζάρια.
  5. Μεταφέρετε τα παντζάρια στην πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε τη φρέσκια βαλεριάνα, τα σοταρισμένα καρύδια που κρατήσατε στην άκρη, το blue cheese και το αχλάδι. Περιχύστε με το ντρέσινγκ που κρατήσατε στην άκρη, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Τα παντζάρια μπορείτε να τα προετοιμάσετε και από την προηγούμενη μέρα. Αφού τα μαγειρέψετε στον ατμό, μεταφέρετέ τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Προσθέστε τα στην σαλάτα, σύμφωνα με τη συνταγή, λίγο προτού την σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση