2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα ρόκα με κατσικίσιο τυρί, φράουλες και καρύδια πεκάν

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 65 γρ. καρύδια πεκάν
  • 40 γρ. ρόκα
  • 40 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby
  • 80 γρ. φράουλες, σε φέτες
  • 100-150 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κομμάτια
  • 20-30 γρ. κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • 5-10 γρ. μέλι
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. ξίδι
  • 30 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τα καρύδια πεκάν. Στη συνέχεια καβουρδίστε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε τα καρύδια πεκάν από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τη ρόκα, το σπανάκι, τις φράουλες, το κατσικίσιο τυρί και το κρεμμύδι, ανακατέψτε απαλά και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε 50 γρ. καβουρντισμένα καρύδια πεκάν στον κάδο και πολτοποιήστε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα υπόλοιπα καβουρντισμένα καρύδια πεκάν. Σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση