2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα Σικελίας με γαρίδες

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Σαλάτα

  • 400 γρ. μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ξίδι
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες (3 χιλ.)
  • 750 γρ. μεγάλες γαρίδες, ωμές, καθαρισμένες
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

Ντρέσινγκ

  • 4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα

  1. Βάλτε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τα κρεμμύδια και το ξίδι. Αφαιρέστε το μπολ από τον κάδο, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το νερό, το αλάτι και μία φέτα λεμόνι στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τις γαρίδες. Κόψτε τις υπόλοιπες φέτες στα τέσσερα και προσθέστε τις στις γαρίδες. Μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τις μαγειρεμένες γαρίδες και τις φέτες λεμονιού σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
  3. Σουρώστε τα κρεμμύδια στο βαθύ δίσκο του Varoma και μεταφέρετέ τα στον ξέβαθο δίσκο του. Τοποθετήστε το Varoma στην θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια στην πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.

Ντρέσινγκ

  1. Βάλτε τον μαϊντανό και το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύα.
Κλείστε παρουσίαση