Επικοινωνία 2106199378

Σαλάτα του Καίσαρα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

 ΥΛΙΚΑ

Dressing

  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • 4 αντζούγιες στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, τριμμένο
  • 2 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Σαλάτα

  • 500 γρ. νερό
  • 2 αβγά
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος, κομμένο σε λωρίδες (2εκ. X 5 εκ.)
  • 6 φύλλα iceberg, κομμένα στα 4, πλυμένα
  • 150 γρ. κρουτόν
  • 30 γρ. νιφάδες παρμεζάνας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • βάζο που κλείνει αεροστεγώς
  • μικρό μπολ
  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Dressing

  1. Βάλτε την κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα το ηλιέλαιο και κρατήστε τη στην άκρη.
  2. Βάλτε το αβγό, τις αντζούγιες, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι στον κάδο. Ρυθμίστε 3 λεπτά 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν ρίξτε το ηλιέλαιο στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα, ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μίγμα.
  3. Ζεστάνετε 2 λεπτά/80°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το dressing στο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάξτε το στο ψυγείο. Καθαρίστε τον κάδο.

Σαλάτα

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και βάλτε μέσα τα αβγά.
  2. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, μοιράστε το κοτόπουλο στον βαθύ και στο ξέβαθο δίσκο και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και βάλτε τα αβγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Αφαιρέστε το Varoma και κρατήστε το στην άκρη. Αδειάστε τον κάδο και στεγνώστε τον.
  3. Καθαρίστε τα αβγά, βάλτε τα στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε τα στο μικρό μπολ.
  4. Βάλτε τα φύλλα iceberg στη σαλατιέρα. Προσθέστε το κοτόπουλο που κρατήσατε στην άκρη, τα ψιλοκομμένα αβγά, τα κρουτόν, τις νιφάδες παρμεζάνας και dressing, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.