2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα ζυμαρικών με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1500 γρ. νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 280 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πένες, φιογκάκια κλπ.)
  • 25 γρ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1/8 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. ρόκα, μόνο τα φύλλα
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 85 γρ. προσούτο, σε φέτες, σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό, 15 γρ. ελαιόλαδο και 1 ½ κ.γλ. αλάτι στον κάδο και βράστε
    10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τα ζυμαρικά, τοποθετήστε το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα πάνω στο καπάκι του κάδου και μαγειρέψτε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Σουρώστε τα ζυμαρικά μέσα από το βαθύ δίσκο του Varoma και μεταφέρετε στη σαλατιέρα.
  3. Βάλτε 85 γρ. ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, ½ κ.γλ. αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Περιχύστε με τη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά και τοποθετήστε τη σαλατιέρα πάνω στο καπάκι του κάδου. Ζυγίστε μέσα τη ρόκα, τη μοτσαρέλα και το προσούτο. Αφαιρέστε τη σαλατιέρα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα κρύα.

Κλείστε παρουσίαση