Επικοινωνία 2106199378

Σαλάτα ζυμαρικών caprese

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 100 γρ. ώριμη ντομάτα
  • 4 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 2 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 γρ. βαλσαμικό ξίδι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1300 γρ. νερό
  • 320 γρ. ζυμαρικά (κοχύλια ή πένες)
  • 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε μπουκιές
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, 2 κλωνάρια βασιλικό, 1 κ.γλ. αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και χτυπήστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  2. Προσθέστε το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και κρατήστε τη στην άκρη.
  3. Βάλτε στον κάδο το νερό και 1 ½ κ.γλ. αλάτι και ζεστάνετε
    10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα ζυμαρικά από το άνοιγμα της μεζούρας και μαγειρέψτε στο
    χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C
    /αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σουρώστε τα ζυμαρικά μέσα από το καλαθάκι, ξεπλύντε με κρύο νερό και στραγγίξτε.
  5. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στην σαλατιέρα, προσθέστε τις μπουκιές μοτσαρέλας, τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού. Περιχύστε με τη σάλτσα που κρατήσατε στην άκρη και σερβίρετε.