2106199378 Επικοινωνία

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια & λαχανικά

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Σαλάτα               

  • 1200 γρ. νερό
  • 10 γρ. και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. φιογκάκια
  • 250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες (2 χιλ.)
  • 50 γρ. κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες (2 χιλ.)
  • 50 γρ. πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 50 γρ. αγγούρι, κομμένο σε φέτες (2 χιλ.)

 

Σάλτσα βινεγκρέτ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μηλόξιδο
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα

  1. Βάλτε το νερό, 10 γρ. ελαιόλαδο και το αλάτι στον κάδο και βράστε 10 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε τα φιογκάκια από το άνοιγμα της μεζούρας και βράστε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ταχύτητα κουτάλα. Σουρώστε τα φιογκάκια χρησιμοποιώντας το βαθύ δίσκο Varoma και μεταφέρετέ τα στην σαλατιέρα. Προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε και κρατήστε στην άκρη.
  3. Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, την πορτοκαλί πιπεριά και το αγγούρι στη σαλατιέρα και ανακατέψτε.

Σάλτσα βινεγκρέτ

  1. Βάλτε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Προσθέστε τη σάλτσα στη σαλατιέρα με τα φιογκάκια, τα ρεβίθια και τα λαχανικά, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση