Επικοινωνία 2106199378

Σαλάτα ζυμαρικών

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. βραστό ζαμπόν, σε κυβάκια (5 χιλ.)
  • 100 γρ. καρότα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 50 γρ. σέλερι, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 4 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 γρ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρό μπολ
  • μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε στο μικρό μπολ.
  2. Βάλτε το νερό στον κάδο και ζεστάνετε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το αλάτι και τα ζυμαρικά από το άνοιγμα του καπακιού. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα τα 2 αβγά, κλείστε το Varoma με το καπάκι και μαγειρέψτε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/Varoma/ταχύτητα κουτάλι. Αφαιρέστε το Varoma, βάλτε τα αβγά κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός, και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν εντελώς. Στραγγίστε τα ζυμαρικά στο καλαθάκι και μεταφέρετε τα στην πιατέλα σερβιρίσματος. Ξεφλουδίστε τα αβγά, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν στα ζυμαρικά.
  4. Βάλτε τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο ψιλοκόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε την ψιλοκομμένη γραβιέρα και το σχοινόπρασο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.