2106199378 Επικοινωνία

Σάλτσα μαύρης σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φιστίκια, ανάλατα (βλ. Συμβουλή)
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα φιστίκια στον κάδο και κόψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  2. Προσθέστε το ηλιέλαιο και τη μαύρη σοκολάτα και ψιλοκόψτε
    10-15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το μέλι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρέψτε 3 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3. Αφήστε τη σάλτσα στην άκρη, να πήξει ελαφρώς, και μεταφέρετέ τη σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς έως ότου τη χρειαστείτε.

 

Συμβουλή

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλατισμένα φιστίκια σε αυτή τη συνταγή.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε αυτή τη σάλτσα στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα. Για να ξαναζεστάνετε τη σάλτσα, μεταφέρετε τη στον κάδο και ζεστάνετε
    3 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.

Κλείστε παρουσίαση