Επικοινωνία 2106199378

Σάλτσα ντομάτας με λαχανικά

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά (π.χ. καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές), σε κομμάτια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκιες ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • ¼ κ.γλ φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 γρ. βαλσαμικό ξίδι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα ανάμεικτα λαχανικά στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ντομάτα κονκασέ, το πιπέρι, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και το βασιλικό και μαγειρέψτε
    15 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.
  4. Αφαιρέστε το καλαθάκι, τοποθετήστε τη μεζούρα και πολτοποιήστε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-8, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Αλατοπιπερώστε εφόσον το κρίνετε απαραίτητο και σερβίρετε τη σάλτσα συνοδεύοντας μακαρόνια ή ρύζι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σάλτσα σε μπουκάλια στο ψυγείο για 3-4 μέρες ή σε μερίδες στην κατάψυξη.