Επικοινωνία 2106199378

Σάντουιτς με σαλάτα αβγών

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 10 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. νερό
  • 6 αβγά
  • 30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες ψωμί του τοστ, λευκό ή ολικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, βάλτε μέσα τα αβγά και μαγειρέψτε στον ατμό 14 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και βάλτε τα αβγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να σταματήσει ο βρασμός τους. Αφήστε τα αβγά στην άκρη να φτάσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καθαρίστε τα και κρατήστε τα στην άκρη. Αδειάστε τον κάδο.
  2. Βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το σχοινόπρασο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  3. Κόψτε τα αβγά στα 4, προσθέστε τα στο κάδο και ανακατέψτε 1 δευτερόλεπτο/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Μοιράστε το μίγμα σε 5 φέτες ψωμί, καλύψτε με τις υπόλοιπες 5, κόψτε τα στην μέση και σερβίρετε.