2106199378 Επικοινωνία

Scones με τσένταρ & μαρμελάδα κρεμμυδιού

scones
Ενεργός χρόνος: 25 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 45 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Μαρμελάδα κρεμμυδιού

  • 450 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 30 γρ. σταφίδες
  • ½ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Scones με τσένταρ και καρύδια

  • 85 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια
  • 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γλ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 85 γρ. γάλα, και λίγο ακόμη για το άλειμμα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής
  • ταψί φούρνου
  • κουπ πατ (7 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρμελάδα κρεμμυδιού

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το ξίδι, το κρασί, τις σταφίδες, την κανέλα και τα γαρίφαλα στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 45 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  2. Προσθέστε το αλάτι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα βάζο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Scones με τσένταρ και καρύδια

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C . Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το τυρί τσένταρ, τα καρύδια και το δενδρολίβανο στον κάδο και ψιλοκόψτε
    4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, τη μουστάρδα σε σκόνη, το αβγό, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το μίγμα τυριού και καρυδιού και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη σε στρογγυλό σχήμα, πάχους 4 εκ. Κόψτε τη ζύμη με κουπ πατ (7 εκ.) σε κομμάτια. Μεταφέρετε τα scones στο ταψί του φούρνου.
  6. Αλείψτε τα scones με λίγο γάλα και ψήστε για 12-15 λεπτά (220°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρετέ τα Scones με τσένταρ ζεστά και συνοδέψτε τα με τη μαρμελάδα κρεμμυδιού.

Κλείστε παρουσίαση