Scones με τσένταρ & μαρμελάδα κρεμμυδιού
Ενεργός χρόνος: 25 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 45 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: μέτρια
ΥΛΙΚΑ
Μαρμελάδα κρεμμυδιού
- 450 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 340 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 30 γρ. λευκό κρασί
- 30 γρ. σταφίδες
- ½ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
- 3 ολόκληρα γαρύφαλα
- ¼ κ.γλ. αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Scones με τσένταρ και καρύδια
- 85 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια
- 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα
- 1 κ.γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- ¼ κ.γλ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 1 αβγό
- 85 γρ. γάλα, και λίγο ακόμη για το άλειμμα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αντικολλητικό χαρτί
- πινέλο μαγειρικής
- ταψί φούρνου
- κουπ πατ (7 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρμελάδα κρεμμυδιού
- Βάλτε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το ξίδι, το κρασί, τις σταφίδες, την κανέλα και τα γαρίφαλα στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 45 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
- Προσθέστε το αλάτι, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα βάζο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Scones με τσένταρ και καρύδια
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C . Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
- Βάλτε το τυρί τσένταρ, τα καρύδια και το δενδρολίβανο στον κάδο και ψιλοκόψτε
4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
- Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, τη μουστάρδα σε σκόνη, το αβγό, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε το μίγμα τυριού και καρυδιού και ανακατέψτε
5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη σε στρογγυλό σχήμα, πάχους 4 εκ. Κόψτε τη ζύμη με κουπ πατ (7 εκ.) σε κομμάτια. Μεταφέρετε τα scones στο ταψί του φούρνου.
- Αλείψτε τα scones με λίγο γάλα και ψήστε για 12-15 λεπτά (220°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρετέ τα Scones με τσένταρ ζεστά και συνοδέψτε τα με τη μαρμελάδα κρεμμυδιού.