2106199378 Επικοινωνία

Σκορδαλιά

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. νερό
  • 350 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους (2 εκ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 10 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού
  • 5 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, για το γαρνίρισμα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μεσαίο μπολ

μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το νερό στον κάδο και τις πατάτες στο καλαθάκι. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας. Αδειάστε τον κάδο.
  3. Βάλτε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο που αφήσατε στην άκρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το χυμό λεμονιού στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε τη σκορδαλιά στο μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρετε με τα φύλλα μαϊντανού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύα.

 

  • Η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στην αποκλειστική έκδοση της Cooking Hellas, “Αρωμα Ελλάδας“, που μπορείτε να τη βρείτε στο eshop μας ΕΔΩ.

 


Κλείστε παρουσίαση