2106199378 Επικοινωνία

Σκορδόψωμο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 300 γρ. μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες (1 εκ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το σκόρδο και τον μαϊντανό στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Ανακατέψτε για ακόμη μία φορά 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  5. Αλείψτε τις φέτες από την μπαγκέτα με το αρωματικό βούτυρο, μεταφέρετέ τις στο ταψί του φούρνου και ψήστε για 4 λεπτά (220°C). Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό.

Κλείστε παρουσίαση