2106199378 Επικοινωνία

Σκορδόψωμο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 20 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 20 γρ. μέλι
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γλ αλάτι
  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 100 γρ. τσένταρ, σε κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 3-4 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα

 

 ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • πλάστης
  • ορθογώνιο κεραμικό ταψί
    Rockstar Ben ή άλλο κεραμικό σκεύος (περίπου 40 Χ 30 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό, τη μαγιά και το μέλι στον κάδο και ζεστάνετε
    2 λεπτά /37°C/ταχύτητα 2.
  2. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο και 1 κ.γλ. αλάτι και ζυμώστε 4 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  4. Βάλτε την παρμεζάνα, το τσένταρ, τις σκελίδες σκόρδο και το μαϊντανό στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το βούτυρο, τη μοτσαρέλα, το υπόλοιπο ½ κ.γλ. αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Λαδώστε το κεραμικό ταψί
    Rockstar Ben με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε στην άκρη.
  6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε με τον πλάστη στο μέγεθος του κεραμικού ταψιού (περίπου 40 Χ 30 εκ.).
  7. Μεταφέρετε προσεκτικά την ανοιγμένη ζύμη στο κεραμικό ταψί. Αλείψτε την ομοιόμορφα με το μίγμα σκόρδου και τυριών και ψήστε για 10 λεπτά (200°C). Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε καυτό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε 20 ορθογώνια κομμάτια.

Κλείστε παρουσίαση