2106199378 Επικοινωνία

Σοκολατένια μάφιν με κολοκύθι στον ατμό

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 5 μάφιν Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 85 γρ. κολοκυθάκια, σε κομμάτια
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 αβγά
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γλ. κανέλα
  • 1/8 κ.γλ αλάτι
  • 40 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 500 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ατομικές φόρμες σιλικόνης για μάφιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα κολοκυθάκια στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αβγά στον κάδο και ανακατέψτε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  3. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια που αφήσατε στην άκρη και την καρυδόψιχα και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μοιράστε το μίγμα σε 5 ατομικές φόρμες σιλικόνης για μάφιν και βάλτε τις στο βαθύ δίσκο του Varoma.
  5. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, κλείστε το με το καπάκι του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε τα μάφιν στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς για 7-10 λεπτά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση