2106199378 Επικοινωνία

Σοκολατόπιτα με φουντούκια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια (2 εκ.), και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 40 γρ. φουντούκια, καθαρισμένα
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 4 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (Ø 20 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε τη με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τα φουντούκια και τη σοκολάτα στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε τα αβγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε
    5 λεπτά/ταχύτητα 3. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 25-30 λεπτά (170°C), ή μέχρι το εξωτερικό να είναι σταθερό και η μέση να έχει δέσει αλλά να υπάρχει μία μικρή κίνηση στο κέντρο. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα προτού τη μεταφέρετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε κρύα.

Κλείστε παρουσίαση