Επικοινωνία 2106199378

Σολομός με αρωματική κρούστα και πατάτες

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Πατάτες

  • 1000 γρ. νερό
  • 1000 γρ. πατάτες baby, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Σολομός

  • 1300 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 10 γρ. φρέσκο άνηθο, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. μουστάρδα

Σάλτσα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 10 γρ. άνηθο, μόνο τα φύλλα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πατάτες

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Ζυγίστε μέσα τις πατάτες, αλατίστε τις και μαγειρέψτε στον ατμό 35 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma και κρατήστε το στην άκρη. Πετάξτε το νερό.

Σολομός

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Βάλτε το φιλέτο σολομού πάνω στο ταψί του φούρνου, αλατοπιπερώστε και κρατήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, τον άνηθο και το μπαγιάτικο ψωμί στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ με την τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Βάλτε το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα στον κάδο και ανακατέψτε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Αλείψτε με τη σάλτσα το φιλέτο σολομού. Καλύψτε με τα ανάμεικτα μυρωδικά και την τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε στους 200°C για 35 λεπτά.

Σάλτσα

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το σχοινόπρασο και τον άνηθο στον κάδο και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Περιχύστε τις ψητές πατάτες με τη σάλτσα, συνοδέψτε με αυτές το σολομό. Σερβίρετε αμέσως.