2106199378 Επικοινωνία

Σολομός στον ατμό

solomow ston atmo
Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 900 – 1000 γρ. φρέσκο σολομό, φιλέτα, χωρίς κόκκαλα (βλ. Συμβουλές)
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο (περίπου 8 εκ. σε μήκος)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (περίπου 8 εκ. σε μήκος)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. νερό
  • λεμόνια, για το σερβίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε το σολομό πάνω σε ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι πάνω στο σολομό και περιχύστε τον με το ελαιόλαδο. Κλείστε το σολομό μέσα στο αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τον μέσα στο βαθύ δίσκο του Varoma.
  2. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma με το σολομό στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20-24 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2 ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σερβίρετε με λεμόνι.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Ο χρόνος μαγειρέματος στον ατμό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος του κάθε φιλέτου σολομού.

Κλείστε παρουσίαση