2106199378 Επικοινωνία

Σολομός Wellington για 2

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 γρ. κρεμμύδια, σε κομμάτια
  • 100 γρ. φύλλα φρέσκου σπανακιού, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 115 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. σφολιάτα, κρύα
  • 300 γρ. φρέσκο σολομό, φιλέτα, χωρίς κόκκαλα
  • 1 αβγό, για το άλειμμα
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο μαγειρικής
  • κοφτερό μαχαίρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι και κόψτε
    6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 3 λεπτά 30 δευτερόλεπτα/100°C/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε την ψιλοκομμένη παρμεζάνα και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε
    8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5.
  6. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη σφολιάτα, με τη βοήθεια του πλάστη, σε τετράγωνο σχήμα (περίπου 25 εκ.).
  7. Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μίγμα σπανακιού και τυριού πάνω στην ανοιγμένη σφολιάτα και καλύψτε με τα φιλέτα σολομού. Απλώστε το υπόλοιπο μίγμα σπανακιού και τυριού πάνω από τα φιλέτα σολομού. Αλείψτε τη σφολιάτα περιμετρικά με λίγο χτυπημένο αβγό και κλείστε την καλά. Μεταφέρετε τη σφολιάτα στο ταψί του φούρνου με τις ενώσεις να είναι από την κάτω μεριά. Αλείψτε με το υπόλοιπο χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με σουσάμι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τη σφολιάτα διαγωνίως ώστε να βοηθήσετε να απελευθερωθεί ο ατμός κατά το μαγείρεμα.
  8. Ψήστε για 25-30 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, κόψτε τη σφολιάτα σε φέτες και σερβίρετε αμέσως με μία φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Κλείστε παρουσίαση