2106199378 Επικοινωνία

Σουφλέ μακαρονιών

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 500 γρ. νερό
  • 6 πρέζες αλάτι
  • 100 γρ. ζυμαρικά, πένες
  • 25 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού
  • 20 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και λίγο ακόμα για το αλεύρωμα του ταψιού
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 πρέζες φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλό ταψί φούρνου (Ø 20-22 εκ.)
  • μικρό μπολ
  • μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και ψιλοκόψτε
    7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το νερό και 4 πρέζες αλάτι στον κάδο και ζεστάνετε 6 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε 7 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, βουτυρώστε το στρογγυλό ταψί φούρνου (Ø 20-22 εκ.) και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Σουρώστε τα ζυμαρικά στο καλαθάκι, ξεπλύντε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και κρατήστε τα στην άκρη.
  4. Βάλτε το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο στον κάδο και μαγειρέψτε 4 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4.
  5. Προσθέστε 60 γρ. από την ψιλοκομμένη γραβιέρα που κρατήσατε στην άκρη, τους κρόκους, 1 πρέζα αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  6. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε στο μεγάλο μπολ και κρατήστε στην άκρη. Πλύντε και στεγνώστε σχολαστικά τον κάδο.
  7. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τα ασπράδια αβγών και 1 πρέζα αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/ταχύτητα 3, παρακολουθώντας προσεκτικά για να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.
  8. Με τη βοήθεια της σπάτουλας, αναδιπλώστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μίγμα των ζυμαρικών και μεταφέρετε τα στο στρογγυλό ταψί φούρνου. Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και τα υπόλοιπα 40 γρ. ψιλοκομμένη γραβιέρα.
  9. Ψήστε για 15 λεπτά (180°C ). Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά (200°C). Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως με τη σαλάτα της επιλογής σας.

Κλείστε παρουσίαση