2106199378 Επικοινωνία

Σουηδικά κεφτεδάκια με σάλτσα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κεφτεδάκια

  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο άνηθο, μόνο τα φύλλα και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί (περίπου 60 γρ.), κομμένο σε κομμάτια
  • 60 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • ¼ κ.γλ. μπαχάρι, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/8 κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

Σάλτσα

  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού μοσχαρίσιου ή 1 κύβο (δόση 0.5 lt.)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 2 κ.γλ. σάλτσα Worcester
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κεφτεδάκια

  1. Βάλτε τον άνηθο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ψωμί στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  2. Προσθέστε το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι, το αβγό και τον κιμά και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Πλάστε τον κιμά σε 30 κεφτεδάκια (2 κ.γλ. ανά κεφτεδάκι) και μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα ετοιμάσετε. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.

Σάλτσα

  1. Βάλτε το βούτυρο, το αλεύρι, το νερό, την πάστα ζωμού μοσχαριού, την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα Worcester και τη μουστάρδα στον κάδο και μαγειρέψτε 5 λεπτά/90°C/ταχύτητα 4.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 6-8 λεπτά, γυρίζοντας τα, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε τα στην πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρετε τα με μερικά φύλλα άνηθου και σερβίρετε τα ζεστά μαζί με την σάλτσα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό μοσχαρίσιο κιμά με 250 γρ. χοιρινό

Κλείστε παρουσίαση