Επικοινωνία 2106199378

Σουηδικά ρολά κανέλας

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 16 ρολά Κατηγορία: δύσκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 250 γρ. γάλα
  • 2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. βούτυρο, μαλακό και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του μπολ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 420 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.γλ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 κ.γλ. κάρδαμο, τριμμένο

Γλάσο

  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 – ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλάστης
  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας
  • πινέλο μαγειρικής
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το γάλα και τη μαγιά στον κάδο και ζεστάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1. Βουτυρώστε το μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κάρδαμο και το αλάτι και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Ζυμώστε 4 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μεγάλο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Εντωμεταξύ, πλύντε τον κάδο και ετοιμάστε τη γέμιση.

 Γέμιση

  1. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το κάρδαμο στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε ξανά 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

  1. Καλύψτε τα ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Μεταφέρετε τη φουσκωμένη ζύμη σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο (50 εκ. Χ 26 εκ.) και αλείψτε την ομοιόμορφα με τη γέμιση.
  3. Διπλώστε το κάτω, τρίτο μέρος της ζύμης, πάνω από το μεσαίο και έπειτα καλύψτε με το πάνω μέρος τα άλλα δύο. Γυρίστε τη ζύμη, κατά ένα τέταρτο, έτσι ώστε η πτυχή να είναι από τα αριστερά και ανοίξτε πάλι με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (50 εκ. Χ 26 εκ.).
  4. Κόψτε το στη μέση για να σχηματίσετε 2 τετράγωνα (περίπου 25 εκ. Χ 26 εκ.). Κόψτε, εκ νέου, τα κομμάτια ζύμης στη μέση έτσι ώστε να σχηματίσετε 4 ορθογώνια (25 εκ. Χ 13 εκ.). Κόψτε κάθε ορθογώνιο κατά μήκος σε 4 λωρίδες (πλάτους 3 εκ.).
  5. Στρίψτε κάθε λωρίδα ζύμης και στη συνέχεια σχηματίστε έναν κόμπο, τοποθετώντας και τα δύο άκρα μαζί από κάτω. Μεταφέρετε τα ρολά στα ταψιά φούρνου, σε απόσταση τουλάχιστον 4 εκ. το ένα από το άλλο, και καλύψτε με λαδωμένη μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε τα ταψιά σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσουν.
  6. Προς το τέλος του φουσκώματος, προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.

Γλάσο

  1. Βάλτε το αβγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Αλείψτε τα φουσκωμένα ρολά με το μίγμα του αβγού και του γάλακτος και πασπαλίστε με τους κρυστάλλους ζάχαρης. Ψήστε για 8-10 λεπτά (220°C) μέχρι να χρυσίσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.