2106199378 Επικοινωνία

Σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½-1 κ.γ. μπούκοβο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 350 γρ. σπαγγέτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρό μπολ
  • βαθύ μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο, το μπούκοβο και 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και βράστε 7 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και βράστε, χωρίς τη μεζούρα, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε τα σπαγγέτι στο μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε τα με τα υπόλοιπα 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τα με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

 

Κλείστε παρουσίαση