Επικοινωνία 2106199378

Σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½-1 κ.γ. μπούκοβο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 350 γρ. σπαγγέτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μικρό μπολ
  • βαθύ μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο, το μπούκοβο και 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και βράστε 7 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα σπαγγέτι από το άνοιγμα της μεζούρας και βράστε, χωρίς τη μεζούρα, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε τα σπαγγέτι στο μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε τα με τα υπόλοιπα 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τα με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.