Επικοινωνία 2106199378

Σπιτικές τορτίγιες

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 πίτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αλεύρι, σκληρό και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλάστης
  • τηγάνι (ø 22 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα και ζυμώστε 1 λεπτό.
  2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγο με τα χέρια σας. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και σχηματίστε από κάθε μέρος, μια μικρή μπάλα. Ανοίξτε τη κάθε μπάλα, με τη βοήθεια του πλάστη, σε λεπτές πίτες (περίπου ø 18 εκ.).
  3. Ζεστάνετε το αντικολλητικό τηγάνι (ø 22 εκ.) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τις πίτες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.