2106199378 Επικοινωνία

Σπιτική γκρανόλα με φρούτα του δάσους

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 19 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 280 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια πεκάν, κάσιους)
  • 450 γρ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
  • 40 γρ. αποξηραμένη καρύδα
  • 180 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 115 γρ. αποξηραμένα blueberries
  • 20 γρ. λυοφιλιώμενες (freeze dried) φράουλες
  • 20 γρ. λυοφιλιώμενα (freeze dried) βατόμουρα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ταψί φούρνου

αντικολλητικό χαρτί

δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 140°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στον κάδο και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης, την αποξηραμένη καρύδα, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας στον κάδο και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε στο μεγάλο μπολ με τους κομμένους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα της γκρανόλα στο ταψί του φούρνου και μοιράστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 35 λεπτά (140°C), ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά για να εξασφαλίσετε το ομοιόμορφο ψήσιμο.
  5. Μόλις κρυώσει η γκρανόλα εντελώς, μεταφέρετέ τη πίσω στο μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αποξηραμένα blueberries και τις λυοφιλιώμενες (freezed dried, βλέπε συμβουλή) φράουλες και τα λυοφιλιώμενα βατόμουρα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Μεταφέρετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάξτε σε σκιερό μέρος μέχρι να το χρειαστείτε.

 

Συμβουλή

  • Τις λυοφιλιώμενες φράουλες και τα λυοφιλιώμενα βατόμουρα μπορείτε να τα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένες φράουλες και αποξηραμένα βατόμουρα.

 

 


Κλείστε παρουσίαση