Βάλτε το σπανάκι στον κάδο και σοτάρετε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το σοταρισμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, στύψτε το να φύγει η επιπλέον υγρασία και κρατήστε το στην άκρη. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
Βάλτε το σκόρδο και την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέστε την καρυδόψιχα, το βασιλικό και το στραγγισμένο σπανάκι και κόψτε 3δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Προσθέστε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Στήθος γαλοπούλας
Τοποθετήστε το στήθος γαλοπούλας σε μια επιφάνεια εργασίας και κάντε μια οριζόντια τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της παχιάς πλευράς του στήθους, προσέχοντας να μην το κόψετε τελείως. Ανοίξτε την πλευρά που κόψατε, απλώστε το στήθος, καλύψτε με μεμβράνη, στη συνέχεια ισιώστε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να έχει ομοιόμορφο πάχος, προσέχοντας να μην κοπεί στη μέση.
Καλύψτε το μισό στήθος με το μίγμα ρικότας και στη συνέχεια διπλώστε το άλλο μισό από πάνω. Τοποθετήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια εργασίας. Βάλτε 4-6 φέτες προσούτο πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, την μία δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε πάνω τους το στήθος γαλοπούλας, καλύπτοντας το πάνω μέρος του στήθους με 2-3 φέτες προσούτο επιπλέον. Τυλίξτε το στήθος γαλοπούλας στο αντικολλητικό χαρτί (βλ. Συμβουλή) και μετά τοποθετήστε το μέσα στο βαθύ δίσκο του
Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 80 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1 ή μέχρι να ψηθεί το στήθος. Μεταφέρετε το Varoma κλειστό πάνω σε ένα πιάτο και αφήστε το στήθος να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Ξετυλίξτε το στήθος γαλοπούλας και σερβίρετε με συνοδευτικό της αρεσκείας σας.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το στήθος γαλοπούλας μπορεί να μπει στο ψυγείο στο τέλος του βήματος 6 και να ψηθεί εντός 24 ωρών.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.