2106199378 Επικοινωνία

Στήθος γαλοπούλας με ρικότα, σπανάκι και καρύδια

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 125 γρ. τυρί ρικότα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1/8 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στήθος γαλοπούλας

  • 700-800 γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 6-9 φέτες προσούτο
  • 1300 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουρωτήρι
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κοφτερό μαχαίρι
  • πλάστης
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

  1. Βάλτε το σπανάκι στον κάδο και σοτάρετε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το σοταρισμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, στύψτε το να φύγει η επιπλέον υγρασία και κρατήστε το στην άκρη. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
  2. Βάλτε το σκόρδο και την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε την καρυδόψιχα, το βασιλικό και το στραγγισμένο σπανάκι και κόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Στήθος γαλοπούλας

  1. Τοποθετήστε το στήθος γαλοπούλας σε μια επιφάνεια εργασίας και κάντε μια οριζόντια τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της παχιάς πλευράς του στήθους, προσέχοντας να μην το κόψετε τελείως. Ανοίξτε την πλευρά που κόψατε, απλώστε το στήθος, καλύψτε με μεμβράνη, στη συνέχεια ισιώστε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να έχει ομοιόμορφο πάχος, προσέχοντας να μην κοπεί στη μέση.
  2. Καλύψτε το μισό στήθος με το μίγμα ρικότας και στη συνέχεια διπλώστε το άλλο μισό από πάνω. Τοποθετήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια εργασίας. Βάλτε 4-6 φέτες προσούτο πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, την μία δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε πάνω τους το στήθος γαλοπούλας, καλύπτοντας το πάνω μέρος του στήθους με 2-3 φέτες προσούτο επιπλέον. Τυλίξτε το στήθος γαλοπούλας στο αντικολλητικό χαρτί (βλ. Συμβουλή) και μετά τοποθετήστε το μέσα στο βαθύ δίσκο του
  3. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 80 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1 ή μέχρι να ψηθεί το στήθος. Μεταφέρετε το Varoma κλειστό πάνω σε ένα πιάτο και αφήστε το στήθος να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  4. Ξετυλίξτε το στήθος γαλοπούλας και σερβίρετε με συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Το στήθος γαλοπούλας μπορεί να μπει στο ψυγείο στο τέλος του βήματος 6 και να ψηθεί εντός 24 ωρών.
Κλείστε παρουσίαση