2106199378 Επικοινωνία

Ταμπουλέ με κινόα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. λευκή κινόα
  • 700 γρ. νερό και λίγο ακόμη για το μούλιασμα
  • 60 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 60 γρ. φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • ½ λεμόνι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος και 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 4 ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα την κινόα. Προσθέστε την κινόα και καλύψτε με νερό. Αφήστε στην άκρη να μουλιάσει για ένα βράδυ.
  2. Σουρώστε την κινόα μέσα από το καλαθάκι και απορρίψτε το νερό.
  3. Βάλτε τα 700 γρ. νερό στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι με την κινόα στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 12 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε την κινόα στην πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
  4. Βάλτε το μαϊντανό και το δυόσμο στον κάδο και ψιλοκόψτε
    4-6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6, ή μέχρι να κοπούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
  5. Βάλτε τη φλούδα λεμονιού στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  6. Επαναλάβετε το άλεσμα 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  7. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα φιστίκια Αιγίνης και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  8. Προσθέστε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέψτε
    3 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το μίγμα στην πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα προτού σερβίρετε το ταμπουλέ με κινόα.

Κλείστε παρουσίαση