2106199378 Επικοινωνία

Τάρτα με μήλα

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 25 λεπτά Μερίδες: 8 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • ½ κλωνάρι βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 200 γρ. βούτυρο, κατεψυγμένο, σε κομμάτια (1 εκ.)
  • 90 γρ. νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1000 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πετσέτα κουζίνας
  • πλάστης
  • κεραμική πλάκα για πίτσα
    Rockstar Paul ή άλλη κεραμική πλάκα (περίπου 38 εκ. Χ 30 εκ. Χ 0.5 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την καστανή ζάχαρη και το κλωνάρι βανίλιας στον κάδο και αλέστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο, τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
  3. Ξετυλίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε τη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, το μήκος του οποίου να είναι 3 φορές το πλάτος του (60 εκ. Χ 20 εκ.). Διπλώστε τη ζύμη στα τρία και περιστρέψτε τη 45° ώστε το άνοιγμα να είναι από την αριστερή μεριά. Τυλίξτε τη ξανά σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για ακόμη 20 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη 2 φορές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  4. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε τη με τον πλάστη στο μέγεθος της κεραμικής πλάκας για πίτσα Rockstar Paul (περίπου 38 εκ. Χ 30 εκ). Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία (για να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και μοιράστε τα πάνω στην ανοιγμένη ζύμη. Ψήστε για 30 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε την κεραμική πλάκα από το φούρνο, χωρίς να σβήσετε το φούρνο, πασπαλίστε με τη ζάχαρη βανίλιας που αφήσατε στην άκρη και με τα φιλέ αμυγδάλου και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά (180°C), προσέχοντας να μην παραψηθεί.
  5. Σερβίρετε την τάρτα με τα μήλα, ζεστή ή κρύα, ιδανικά συνοδεύοντας την με μία μπάλα παγωτό.
Κλείστε παρουσίαση