Επικοινωνία 2106199378

Τάρτα με νεκταρίνια και φουντούκια

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 320 γρ.)
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. φουντούκια, ψημένα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 750 γρ. νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα τάρτας  (ø 28 εκ.)
  • πινέλο μαγειρικής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καλύψτε τη φόρμα τάρτας (ø 28 εκ.) με το φύλλο σφολιάτας και πιέστε τη σε όλα τα σημεία για να πάρει το σχήμα της φόρμας. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Βάλτε τα φουντούκια, τη ζάχαρη και το αλεύρι στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Προσθέστε το βούτυρο, τα αβγά και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Απλώστε το μίγμα πάνω στην κρύα σφολιάτα. Απλώστε τις φέτες νεκταρινιών, έτσι ώστε η μία φέτα να καλύπτει το μισό της επόμενης φέτας.
  4. Ψήστε στο φούρνο (180°C) για 30-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της. Αφαιρέστε από το φούρνο και αλείψτε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα βερίκοκο. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή κρύα, κομμένη σε μερίδες.