2106199378 Επικοινωνία

Γιορτινό τιραμισού

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 24 ώρες 20 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. καφές εσπρέσο, ζεστός
  • 3 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. λικέρ Αμαρέττο
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 250-300 γρ. μπισκότα σπεκουλός (speculoos), σε κομμάτια
  • κακάο, άγλυκο, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήστε στην άκρη 6 μικρά μπολ (περίπου 200 γρ. το καθένα). Βάλτε μία κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τον καφέ εσπρέσο. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τους κρόκους αβγών και τη ζάχαρη στον κάδο και χτυπήστε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/ταχύτητα 4.
  3. Προσθέστε το μασκαρπόνε και το λικέρ Αμαρέττο και ανακατέψτε στην ταχύτητα 3, μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε το μίγμα με ένα κουτάλι σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε σχολαστικά τον κάδο και το χτυπητήρι.
  4. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε τα ασπράδια και χτυπήστε, χωρίς τη μεζούρα, στην ταχύτητα 4, μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια αβγών με το μίγμα μασκαρπόνε, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε τον αέρα που έχει δημιουργηθεί.
  5. Βάλτε μία στρώση μπισκότων στη βάση κάθε μπολ. Περιχύστε με καφέ. Μοιράστε το μισό μίγμα μασκαρπόνε στα ποτήρια μέχρι να καλύψετε τα μπισκότα. Επαναλάβετε με μία στρώση μπισκότα και το υπόλοιπο μίγμα μασκαρπόνε. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πασπαλίστε με το άγλυκο κακάο προτού σερβίρετε.

 

Κλείστε παρουσίαση