Επικοινωνία 2106199378

Τρουφάκια σοκολάτας

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 3 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 36 τρουφάκια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Τρουφάκια σοκολάτας

  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, 35 % λιπαρά

Επικαλύψεις

  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο, σκόνη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεσαίο μπολ
  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας
  • 3 μικρά μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρουφάκια σοκολάτας

  1. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στον κάδο και λιώστε
    4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και λιώστε 3-4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1, ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Μεταφέρετε το μίγμα στο μεσαίο μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και τοποθετήστε το στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.

Επικαλύψεις

  1. Βάλτε τα φιστίκια Αιγίνης στον κάδο και ψιλοκόψτε 2-5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 ή μέχρι να κοπούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε στο πρώτο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το ινδοκάρυδο στο δεύτερο μπολ και το άγλυκο κακάο στο τρίτο μπολ.
  3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού πάρτε κουταλιές από το μίγμα. Κάντε την κάθε κουταλιά μπαλάκι στα χέρια σας και βάλτε την μέσα στο μπολ με την επικάλυψη της αρεσκείας σας. Ανακινήστε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επάνω στο τρουφάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Διατηρήστε τα τρουφάκια σοκολάτας σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς έως 1 εβδομάδα.