2106199378 Επικοινωνία

Τσακιστές πατάτες με σάλτσα verde

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Πατάτες

  • 500 γρ. νερό
  • 750 γρ. πατάτες baby
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Σάλτσα verde

  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα (περίπου 25 γρ.)
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα (περίπου 25 γρ.)
  • 1 κ.γλ. κάππαρη, στραγγισμένη, ξεπλυμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, λεπτές φλούδες και το χυμό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο ταψί (24 εκ. Χ 24 εκ. Χ 4 εκ.)
  • λαβίδα μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πατάτες

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τις πατάτες baby. Μαγειρέψτε στον ατμό
    30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1 ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Μόλις προθερμαθεί ο φούρνος, ρίξτε το λάδι μέσα στο μεγάλο ταψί (24 εκ. Χ 24 εκ. Χ 4 εκ.) και βάλτε το στην κεντρική σχάρα μέσα στο φούρνο. Ζεστάνετε για 5-7 λεπτά μέχρι να κάψει το λάδι.
  2. Ελέγξτε εάν οι πατάτες έχουν γίνει, τρυπώντας τις με ένα μαχαίρι. Μόλις μαλακώσουν, αφαιρέστε το ταψί με το καυτό λάδι από το φούρνο και μεταφέρετε προσεκτικά τις πατάτες στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πιέστε τις πατάτες ελαφρά μέχρι να σπάσουν αλλά να παραμείνουν ολόκληρες. Στη συνέχεια, γυρίστε απαλά τις πατάτες χρησιμοποιώντας τη λαβίδα μαγειρικής μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα στο καυτό λάδι. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 30-40 λεπτά (200°C) μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Εντωμεταξύ, καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο και ετοιμάστε τη σάλτσα verde.

Σάλτσα verde

  1. Βάλτε το μαϊντανό, το δυόσμο, την κάππαρη, το σκόρδο και τις φλούδες λεμονιού στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ξανά κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Μόλις ψηθούν οι τσακιστές πατάτες, μεταφέρετέ τις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και συνοδέψτε τις με τη σάλτσα verde. Σερβίρετε καυτές.

 


Κλείστε παρουσίαση