2106199378 Επικοινωνία

Χοιρινό με μέλι και μυρωδικά

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 4 ώρες 10 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¾ κ.γλ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1500 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αλουμινόχαρτο
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το χοιρινό σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το μέλι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Περιχύστε το χοιρινό φιλέτο με τη μαρινάδα και αλείψτε το καλά.
  4. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 45 εκ. Χ 30 εκ.) και καλύψτε το με ένα αντικολλητικό χαρτί. Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο πρώτα στο αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τυλίξτε το στο αλουμινόχαρτο, στρίβοντας τις δύο άκρες για να κλείσει. Βάλτε το φιλέτο στο ψυγείο να μαριναριστεί για περίπου 1-2 ώρες.
  5. Βάλτε το νερό στον κάδο, βάλτε το φιλέτο μέσα στο βαθύ δίσκο του Varoma και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Μαγειρέψτε στον ατμό
    90 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς, προτού το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε κρύο.
Κλείστε παρουσίαση