ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Dressing
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά του dressing στον κάδο και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 6. Μεταφέρουμε το dressing σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε το μπολ ανάμειξης.
Σαλάτα
- Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Ζυγίστε την κολοκύθα στο βαθύ δίσκο του Varoma και στη συνέχεια ζυγίστε τα πράσινα φασόλια πάνω από την κολοκύθα.
- Τοποθετήστε τον ρηχό δίσκο Varoma, και βάλτε του ένα κομμάτι υγρού και καλά στυμμένου χαρτιού ψησίματος και ζυγίστε το κουσκούς πάνω του. Απλώνουμε το κουσκούς ομοιόμορφα στο χαρτί ψησίματος με τη σπάτουλα.
- Ασφαλίστε το καπάκι του Varoma και ρυθμίστε 17 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μαγειρεμένη κολοκύθα και φασολάκια και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε το σπανάκι, τα ρεβίθια ή τα φασόλια, τα κουκουνάρια ή τα κάσιους και τα ντοματίνια.
- Τα μεταφέρουμε στο μπολ σερβιρίσματος με το κους κους. Προσθέστε φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές, αγγούρι και το dressing. Ανακατέψτε όλα τα υλικά απαλά και στη συνέχεια, σερβίρετε (βλ. Συμβουλές).
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά το κουσκούς σε άφθονο νερό για να αφαιρέσετε λίγο από το άμυλο, διαφορετικά δεν θα αχνίσει με επιτυχία.
Αυτή η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα. Για να τη σερβίρετε κρύα, βεβαιωθείτε ότι η κολοκύθα, το κουσκούς και τα πράσινα φασόλια έχουν κρυώσει εντελώς πριν τα συνδυάσετε με τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας και το dressing.
Μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια, όπως και να πασπαλίσετε με τριμμένη φέτα.