2106199378 Επικοινωνία

Ζωμός κοτόπουλου σε σκόνη

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 1 βάζο Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, χωρίς πέτσα και λίπος
  • 200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (π.χ. κρεμμύδια, πράσα, σέλερι, σκόρδο), σε κομμάτια
  • 4 κλωνάρια φρέσκα μυρωδικά (π.χ. δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό), μόνο τα φύλλα
  • 150 γρ. χοντρό αλάτι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 γαρίφαλο
  • 5 σπόρους κόλιανδρου

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • 1 βάζο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το κοτόπουλο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα ανάμεικτα λαχανικά και τα φρέσκα μυρωδικά στον κάδο και ψιλοκόψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το χοντρό αλάτι, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης, το γαρίφαλο, τους σπόρους κόλιανδρου και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που κρατήσατε στην άκρη στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε
    25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Το μίγμα θα πήξει και θα στεγνώσει ελαφρώς.
  4. Αφαιρέστε το καλαθάκι, τοποθετήστε τη μεζούρα στη θέση της και πολτοποιήστε
    1 λεπτό/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου και απλώστε το ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο.
  5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 110°C. Ψήστε στο φούρνο (110°C) για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Σπάστε τον αφυδατωμένο ζωμό, με τα χέρια σας, σε κομμάτια και βάλτε τα στον κάδο. Αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε στο βάζο και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά προτού το χρησιμοποιήσετε ή φυλάξτε το στο ψυγείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Η αναλογία για ζωμό κοτόπουλου είναι 1 κ.σ. σε 500 γρ. νερό.
Κλείστε παρουσίαση