2106199378 Επικοινωνία

Ζουμερό κέικ λεμονιού με γλάσο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 10 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό (περίπου 80 γρ.)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γρ. γάλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μακρόστενη φόρμα για κέικ

αντικολλητικό χαρτί

πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και καλύψτε τη μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το ξύσμα λεμονιού και 50 γρ. ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε πάλι 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε 125 γρ. ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γάλα και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά (180°C) ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέντρο. Εντωμεταξύ καθαρίστε τον κάδο.
  5. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 10 λεπτά όσο προετοιμάζετε το γλάσο.
  6. Βάλτε τα υπόλοιπα 125 γρ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στον κάδο και πολτοποιήστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. 
  7. Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπήστε το με την οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Αφαιρέστε από τη φόρμα και μεταφέρετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε με το γλάσο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς προτού το κόψετε σε μερίδες και το σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση