2106199378 Επικοινωνία

Ζυμαρικά με γαλοπούλα, σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1700 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι, και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • 340 γρ. ζυμαρικά
  • 220 γρ. στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο, σε κομμάτια
  • 220 γρ. σπαράγγια, πράσινα, καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος
  • ¼ κ.γλ. νιφάδες τσίλι
  • 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα πάνω στο καπάκι του κάδου και βράστε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι και αφήστε το στην άκρη.
  2. Προσθέστε το αλάτι και τα ζυμαρικά από το άνοιγμα της μεζούρας, τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma χωρίς το καπάκι του πάνω στο καπάκι του κάδου και βράστε
    5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/κουτάλι.
  3. Τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma πάνω στον βαθύ και ζυγίστε μέσα τη γαλοπούλα και τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε στον ατμό
    6 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/κουτάλι ή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά. Αφαιρέστε το Varoma και μεταφέρετε τη γαλοπούλα και τα σπαράγγια στο μεγάλο μπολ. Σουρώστε τα ζυμαρικά, προσθέστε τα στο μεγάλο μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
  4. Βάλτε το σκόρδο, τη φλούδα λεμονιού, τις νιφάδες τσίλι, τον μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες στον κάδο και ψιλοκόψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ με τα βρασμένα ζυμαρικά, τη γαλοπούλα και τα σπαράγγια. Προσθέστε το κατσικίσιο τυρί, πασπαλίστε με αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα και σερβίρετε τα ζυμαρικά με γαλοπούλα, σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση