Burger κοτόπουλου
- Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλτε τη γραβιέρα στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ και αφήστε στην άκρη.
- Βάλτε το κοτόπουλο στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ με τη γραβιέρα και αφήστε στην άκρη. Ξεπλύντε τον κάδο.
- Βάλτε στον κάδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/120oC/ταχύτητα 1.
- Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και την τριμμένη γραβιέρα που αφήσατε στην άκρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη βρώμη και το αβγό και ανακατέψτε
20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Λαδώστε ελαφρώς τα χέρια σας, πλάστε με τον κιμά 8 μπιφτέκια, βάλτε τα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
Σάλτσα γιαουρτιού
8. Εντωμεταξύ, βάλτε στον κάδο το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο και 1 πρέζα αλάτι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και φυλάξτε στο ψυγείο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC .
9. Βάλτε τα μπιφτέκια στο ταψί του φούρνου. Ψήστε (220oC) για 15 λεπτά. Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και ψήστε ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρετε τα μπιφτέκια γαρνίροντάς τα με τη σάλτσα γιαουρτιού μέσα σε ψωμάκια brioche.